Anouk van Nes

Mamma mia, de swingende ABBA musical in het Beatrix theater in Utrecht, is met 3 maanden verlengd. Afgelopen zomer kroop Anouk van Nes terug in de rol van Tanja om zo Sophia Wezer te verlichten nadat ze een blessure op liep. Tijdens het jaarlijkse zomerfeest vertelde Anouk wat meer over zichzelf als Tanja.

Ontspannen en vertrouwen

“Om de rol van Tanja na 10 jaar weer op te pakken is echt ontzettend leuk. Ik merk aan mijzelf dat ik als mens flink gegroeid ben wat ik gebruik in mijn acteer werk, elke avond. Met de jaren heb ik de kunst van het relativeren geleerd. Waar ik eerder Tanja aan het halen was, laat ik Tanja mij nu brengen. Soms is ze net wat gekker of ordinairder maar dat vind ik echt heel leuk.”

In deze 10 jaar ben je flink gegroeid, maar wat zou je dan op dit moment tegen die 10 jaar jongere Anouk zeggen vlak voordat ze het podium op stapt om voor het eerst Tanja te spelen?

“Vertrouw meer op jezelf. Dat is heel lastig en daar moet je heel veel voor mee maken om dat te durven zeggen en doen. Maar je moet je echt ontspannen en vertrouwen hebben. Heb vooral plezier in wat je speelt en geniet van elke minuut.

Met de jaren heb ik de kunst van het relativeren geleerd

Toen de voorstelling 10 jaar geleden in Nederland speelde was ik eigenlijk net iets te jong voor de rol. De hele cast was eigenlijk te jong en daarom konden we er allemaal mee wegkomen. Op dit moment ben ik perfect op leeftijd en kan ik weer een hele andere kijk geven op de rol. Als de show over weer 10 jaar terug komt naar Nederland zou ik de rol niet meer moeten spelen. Dan zijn er ook echt wel weer andere rollen waar ik geschikt voor zal zijn.”

300e Mamma Mia!

VIDEO: Gisteren speelde de cast van Mamma Mia NL hun 300e voorstelling. Het was tevens de terugkeer van Soy Kroon als Sky. Bekijk hier de beelden van de finale:

Publiée par Musical Vibes sur Jeudi 18 juillet 2019


Mamma Mia!
is nog 29 december 2019 te zien in het Beatrixtheater te Utrecht. Kaarten zijn te boeken via www.stage-entertainment.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto: Thimo Meuldijk