Liesbeth Roose

Een van de sterkhouders van Blood Brothers van InTeam, is Liesbeth Roose. Ze zet ondanks haar jonge leeftijd een sterke, geloofwaardige moeder Janssens neer. Musical Vibes sprak met haar na afloop van de première.

Zo puur mogelijk spelen

Liesbeth, hoe voel je je na zo’n première?

Geladen! Of misschien ontladen, het is niet zo duidelijk. Het is heel heftig. Ik ben blij, maar ik zit er nog wat ‘in’. Het is een fantastische voorstelling. Ik denk dat dit het stuk is dat ik al het liefste gespeeld heb, maar ook het moeilijkste! Ik ben heel blij en dankbaar.

De tranen liepen bij de eindscène over je wangen, die kwamen spontaan?

Ja, dat moet ik inderdaad niet forceren. Voorlopig toch nog niet, het is nog vers. Alles is nog vrij nieuw en zo proberen we het ook wel te spelen, dat het vers blijft. Dat doen we door het zo puur mogelijk te houden. Dat komt dan natuurlijk ook wel binnen dan.

Bij de repetities was het nog een beetje zoeken naar je moedergehalte, hoe gaat het je af?

Het is uiteindelijk allemaal op zijn plaats beginnen vallen door het hele verhaal te spelen. Het is niet zo dat ik er ouder uitzie of ik ineens grijze haren krijg, dat hebben we bewust achterwege gelaten. Ik probeer het te steken in de kleine zaken. Ik heb veel naar mijn mama gekeken, hoe zij doet tegen kindjes of hoe andere mama’s doen tegen zevenjarigen, dat is een groot verschil natuurlijk. Dat heb ik echt wel proberen te spelen. Ook in mijn fysiek, in het lopen, mijn stem iets lager in het oudere. Ik hoop dat het gelukt is natuurlijk.

Alles is nog vrij nieuw en zo proberen we het ook wel te spelen, dat het vers blijft

Wat is voor jou het moeilijkste?

Ik denk het moment dat ik mijn werk bij de familie De Leeuw verlies en dat ik mijn baby moet achterlaten. Ik wil hem meenemen, maar dat lukt niet. Dat vind ik enorm moeilijk. Je zou denken dat de eindscène het aller moeilijkste is, maar ik denk dat ik op het moment dat ik mijn baby moet achterlaten het toch nog moeilijker heb.

Dat is uiteindelijk een heel klein fragmentje in de voorstelling?

Ja! En dat gaat zo snel. Maar net omdat dat begin zo snel vooruitgaat, is het zo moeilijk om die opbouw juist te brengen. Het vertrekt als een trein en dat maakt het moeilijk om het allemaal te spelen.

Blood Brothers staat nog tot en met 15 april op de planken van het Fakkeltheater te Antwerpen. Meer info & tickets op www.inteam-producties.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier