Joke Van Robbroeck

Dat er veel Vlaamse musicalacteurs voornamelijk in het buitenland werken, weten de meeste mensen wel. Als er dan een van die talenten eindelijk eens op eigen bodem kan komen spelen, is dat meer dan een reden om er even mee te babbelen. Musical Vibes sprak met Joke Van Robbroeck die een mooie rol te pakken heeft in Rubens de Musical.

Ongelooflijk mooi

Wie speel jij in Rubens?

Ik ben Isabella Brandt, dat is de eerste vrouw van Rubens.

Wat is er voor jou uitdagend aan?

Ik speel eigenlijk een jong meisje die dolverliefd is op Rubens en evolueer dan eigenlijk naar een grote, mooie vrouw die dan plotseling sterft. Het is dus eigenlijk een hele levensweg die ik bewandel en dat maakt het heel speciaal.

Jullie spelen hier op een zeer groot podium met heel veel decor, hoe valt dat mee?

Ja, heel veel decor! (lacht). Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel mee te maken. Daar ben ik wel heel blij mee. Backstage is het best wel klein. We moeten echt over en onder het decor wandelen om ergens te geraken. Dat is wel pittig, ja. Soms kan het ook gebeuren dat je een gat in de vloer ziet en dan moet je daar ook even voor opletten (lacht).

Het is eigenlijk een hele levensweg die ik bewandel en dat maakt het heel speciaal

Wat voor een voorstelling wordt het?

Een hele mooie voorstelling! De muziek is prachtig, wat er op de led walls verschijnt is fenomenaal, vind ik. En dan de acteurs zijn toch ook wel bijzonder goed. Het gaat ongelooflijk mooi worden.

Hoe blij ben je om eens in België te spelen?

Ik ben héél blij!!! Dit is mijn eerste keer in Vlaanderen en dan meteen zo’n mooie rol. Ik ben bijzonder blij, nu kunnen mijn familie en vrienden eens rustig en relaxt komen kijken, zonder dat ze helemaal naar Nederland moeten afreizen. Ik mag ook eens in mijn eigen spreektaal spelen, ook zalig! Heel tof dat het eens lukt.

Rubens is vanaf 17 augustus te zien aan kasteel de Merode in Westerlo. Meer informatie en tickets vind je op www.historalia.be.

Door Patrick defort

Foto’s: Wendy de Noier