Johan Kalifa Bals

Een van de verrassingen in Er Was Eens, is zeker en vast Johan Kalifa Bals. Als een van de vier prinsen, probeert hij Sneeuwwitje het hof te maken. Met alle problemen die dat met zich meebrengt. Musical Vibes sprak met hem.

Cultuur aanreiken!

Hoe ben jij verzeild geraakt in dit sprookjesgebeuren?

Wel, ik heb zelf musical gestudeerd. Ik heb dat eigenlijk nooit echt uitgeoefend, zeker niet in een grote zaal. Na mijn opleiding heb ik wel heel veel theater gespeeld, voornamelijk kindertheater. Daarnaast heb ik altijd veel gezongen, ik heb een pianist waarmee ik heel veel optreed. Nu werd mij de vraag gesteld of ik mee wou doen en ik dacht dat het wel eens leuk zou kunnen zijn om na tien jaar eindelijk eens te doen waarvoor ik gestudeerd heb (lacht). Het is super om te doen, we hebben een heel leuke ploeg hier en het verhaal is ook fijn om te brengen. Nu ben ik ook dadelijk een prins wat ook speciaal is. Ik kom zelf uit Afrika en mijn Afrikaanse achternaam is Coulibally en dat was een koninklijke familie! Dus eigenlijk stam ik af van royalty, dus ergens ben ik gewoon een prins! (lacht).

Toen ze jou vroegen of je een knappe prins kon spelen, wat dacht je dan?

Oh natuurlijk! (lacht). Alle gekheid op een stokje, als ze je zoiets vragen is dat gewoon een hele leuke uitdaging om te doen. De kostuums helpen natuurlijk ook wel. Als je zo’n echt prinsenkostuum aanhebt, dat is natuurlijk meteen iets anders!

Het is een live gebeurtenis en ik denk dat veel kinderen dat tegenwoordig toch wat missen

Wat heb je hier het liefste aan, het klassieke prinsenkostuum of de moderne, gladde versie?

Op het podium vind ik dat echte prinsenkostuum echt wel heel leuk om aan te doen. Dat draag je natuurlijk niet in het dagelijkse leven. Maar zo’n geel, modern kostuum, dat bevalt me ook wel. Ik heb eigenlijk nagenoeg hetzelfde thuis hangen! Ik vind wel dat het mij staat. Dus ik vind dit een hele leuke productie en ik hoop dat er nog meer van zo’n shows komen. Ze zijn een ideale instap om jongeren iets cultureel aan te reiken. De muziek, het dansen en die magie van in een theater zitten meegeven aan jongeren, dat is toch iets heel anders dan film. Het is een live gebeurtenis en ik denk dat veel kinderen dat tegenwoordig toch wat missen. Het kost natuurlijk meer geld dan eens naar de film te gaan. Dus ik hoop dat dit zeker zal kunnen blijven gebeuren en dat kinderen ervan zullen kunnen blijven genieten. Toneel, theater, zang en dans en je kunnen inleven op de moment zelf is een heel belangrijk gegeven. Ik deed dat als kind ook!

Er Was Eens speelt nog op 29 september in de Capitole te Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.deepbridge.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier