David van den Tempel

Vanaf 11 juli is De Grote Drie exclusief te zien in het DeLaMar Theater. Na een succesvolle tour en een Musical Award voor Beste Kleine Musical mogen Ellen Pieters, Hanneke Drenth en Frédérique Sluyterman van Loo dus opnieuw in de huid van Adèle, Jasperina en Conny kruipen. Wij spraken met David van den Tempel, de enige man tussen het vrouwelijke geweld. 

Bijzonder project

Na ensemblerollen in onder andere Het Meisje met het Rode Haar en Soldaat van Oranje stond je in De Grote Drie voor het eerst – naast drie enorme klassebakken –  prominent in beeld op het podium. Hoe heb je dat ervaren?

Dat was wel even wennen. Ook omdat de overgang van Soldaat van Oranje naar De Grote Drie sowieso al een grote omslag was. Om eerlijk te zijn voelde ik verder niet echt druk vanwege het feit dat het een rol was. Dat ervaar je niet echt omdat je al lang met elkaar repeteert en je vertrouwt voelt bij de cast en het creatieve team. Ik zag het als een uitdaging en had alleen maar zin om mijn tanden in deze rol te zetten.

Wie van deze drie is volgens jou de grootste? Oftewel, wie is stiekem jouw favoriet en waarom?

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik geen favoriet heb. Ik heb de drie vrouwen echt leren kennen door De Grote Drie. Dus ik zeg dat de drie vrouwen samen mijn favoriet is.

Tijdens het Musical Awards Gala kaapte de voorstelling de award van Beste Kleine Musical weg. Wat is volgens jou het geheim van dit succes?

Ik denk onze samenwerking. In het begin al het tot stand komen van het script, waar Lars Boom, Ellen Pieters, Paul van Ewijk en Hans Cornelissen erg kritisch hebben gewerkt. Dit zorgde dat de nummers (die bestaand waren) goed in het verhaal paste. Op die manier was het als acteur fijn om dit materiaal te spelen. Ook hebben we tijdens de repetities erg veel uitgezocht en geprobeerd. Wat er ook toe leidde dat we soms een heleboel weer weg moesten gooien. Ik had daar soms wat paniek over, maar Paul had alle vertrouwen en dat was gegrond.

Het voelde tijdens de tour al echt als een bijzonder project en het publiek vond dat gelukkig ook

De tour is inmiddels alweer een tijdje geleden. Voelt dit als een reünie van een mooi hoofdstuk?

Ja zeker! Helemaal door het winnen van de Musical Award. Het voelde tijdens de tour al echt als een bijzonder project en het publiek vond dat gelukkig ook. Zodanig dus dat er vraag was naar een reprise. In het Delamar in de zomer. Wat wil je nog meer?

Na De Grote Drie mocht je opnieuw een belangrijke rol vertolken in The Full Monty, bij dezelfde producent (De Graaf & Cornelissen Entertainment). Zij hebben duidelijk vertrouwen in jou als acteur, brengt dit extra druk met zich mee of voelt het juist meer als een warm bad?

Klopt. Ik heb het enorm naar mijn zin bij DG&C Entertainment. En zij vinden het volgens mij ook leuk dat ik er ben. Dus ik was ook erg blij toen ik hoorde dat ik Erik mocht spelen in The Full Monty. Die tour is ook alweer achter de rug en ik heb enorm gelachen tijdens deze productie. Niets was te gek!

Wat zijn je concrete toekomstplannen en/of dromen?

Mijn concrete plan is dat ik volgend jaar weer op tour ga met Evita. Waar ik enorm veel zin in heb. Ik heb nog nooit in een doorgecomponeerd stuk gestaan. Ook ben ik sinds kort druk bezig met zangles geven. Ik vind dat onwijs leuk en wil dat graag uitbreiden. Dus ook daar ga ik veel tijd aan besteden.

Mijn dromen? Dat vind ik altijd moeilijk te zeggen. Ik ben namelijk al wel gelukkig met wat ik heb. Maar natuurlijk droom ik. Ik zou graag een mooie hoofdrol spelen als Dr Jeckyll, The Phantom, of Evan Hansen. Maar dit zijn echt ‘Dromen’ He? haha!

Het repertoire is waanzinnig mooi. De liedteksten zijn prachtig. Dat zie je helaas niet meer in de hedendaagse muziek

Tot slot: Waarom moet iedereen (opnieuw) naar het DeLaMar Theater afzakken deze zomer?

Nou als je de voorstelling nog niet gezien heb moet je zeker komen. Het repertoire is waanzinnig mooi. De liedteksten zijn prachtig. Dat zie je helaas niet meer in de hedendaagse muziek. Ook Ellen, Frederique en Hanneke komen zo verschrikkelijk dicht bij de drie grote vrouwen. En daarbij is het ook nog een voorstelling met veel lach en af en toe een traan. Maar als je het al wel gezien kan je makkelijk nog een keer komen. Mijn lievelingsalbum van Queen luister ik ook vaker dan 1 keer haha!

Kortom Tot in het Delamar!

De Grote Drie is vanaf 11 tot en met 22 juli exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Meer informatie & tickets vind je op delamar.nl

Kans maken op vrijkaarten? Check dan onze Facebookpagina!

Door Wendy de Noier

Foto’s: Annemarijn Clement