Chris Van Espen

Uitgezonderd. brengt zes grote namen samen in de komedie Ladies Night die vanaf oktober te zien zal zijn. Deze komische voorstelling zal doorheen Vlaanderen touren. Musical Vibes sprak met Chris van Espen.

Niemand is perfect, we hebben geen six packs

Hoe reageerde je toen er contact met je werd opgenomen om mee te doen?

De film, The Full Monty, vind ik heel tof. Ik had juist hiervoor een klein beetje toneel gespeeld in Sois Belge: de Vlamingen en Walen door elkaar. Ik had er eigenlijk heel veel zin in om terug te spelen. Toen belde ze me voor deze productie, en voor mijn personage, dat ik heel tof vind. Ik kan mij daar echt in uitleven. Ik heb dus niet veel tijd nodig gehad om daar ja op te zeggen.

Wat is er speciaal aan Ladies Night?

Het is zo herkenbaar en toch niet. Iedereen kent het gevoel: ‘Shit, als ik ontslagen word, wat ga ik dan doen?’ En zij zijn van: ‘Weet je wat? Wij gaan gewoon strippen.’ Je kan je daar wel direct in inleven: ‘Stel, ik word ontslagen en ik zou gaan strippen, hoe zou dat dan aflopen?’ We hebben allemaal verschillende lichamen. Niemand is perfect, we hebben geen six packs. Dat is echt hilarisch.

Jullie gaan naakt op de scène, ben je daar zenuwachtig voor?

Zenuwachtig is een groot woord. Bij mij is het ergens tussenin: ik ben daar geen held in. Je hebt mensen die het niet erg vinden om overal zomaar naakt rond te lopen, ik heb liever niet dat ze het zien. Ik ga ook nooit naar openbare sauna’s, omdat mensen toch kijken. Als er publiek in een zaal zit, of als er een camera op mij staat, dan durf ik wat meer. Daar haal ik dan de energie uit.

Als er publiek in een zaal zit, of als er een camera op mij staat, dan durf ik wat meer

Hoe reageerde je familie en vrienden hierop?

Wel, ze weten dat ik dit doe. Ze weten niet waar het over gaat. ze gaan binnenkort de affiche zien, dus ik laat het nog even zoals het is. Ik ga het nog niet zeggen (lacht).

Waarom moeten de mensen komen naar Ladies Night?

Het is echt een heel plezant stuk. We zitten met een hele toffe cast. Manou, de regisseur, is een hele grappige man. Hij gaat er echt iets grappigs van maken. Als je een gezellige, toffe avond wil, dan moet je zeker komen!

Ladies Night speelt van 25 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019, en tourt doorheen Vlaanderen. Meer informatie en tickets vind je op www.uitgezonderd.be

Door Amber Degeest

Foto’s: Patrick Defort