Anne Mie Gils


Anne Mie Gils speelt in Goodbye, Norma Jeane onder andere Jeane Edwards. Deze vrouw ontvluchtte het leven van het starletje dat Marilyn Monroe was en bouwde een nieuw, rustig leven op in het Engelse platteland. Hoe voelt zij zich bij deze mooie voorstelling?

Misschien was Marilyn wel aanwezig

Hoe ging het voor jou? 

Fantastisch! Altijd een beetje extra spanning, dat is altijd zo bij een première. Er zitten dan veel collega’s in de zaal. Ik voelde me wel goed. Ik denk dat we met alle vier, ook met Thomas (pianist), de chemie wel hadden.  

Wat een leuk verhaal is dit om te brengen.

Het is een fantastisch mooi verhaal. Het is toch gewoon geweldig, er heeft altijd een waas van mysterie over haar dood gehangen en er zijn theorieën bij de vleet. Ik heb onlangs nog een documentaire bekeken en daar ging het dan ook over. Men weet zelfs niet of het bewust of een ongeluk was. Stel je nu voor dat dit zo in elkaar gestoken zou zijn, dat zou toch fantastisch zijn! Misschien zat ze wel in de zaal (lacht). Ze zou nu 90 zijn, dat zou nog perfect kunnen.  

Het is een fantastisch mooi verhaal. Er heeft altijd een waas van mysterie over haar dood gehangen en er zijn theorieën bij de vleet

Hoe valt het mee om al die verschillende rolletjes te spelen? 

Zalig is dat! Dat vind ik heerlijk. De moeder van Marilyn spelen is fabuleus. Een heerlijk rolletje is dat. Ook de reporter is super. 

Is er iets in de voorstelling dat je het liefste van al doet? 

Dat weet ik eigenlijk nog niet. Momenteel doe ik alles graag, ik vind alles boeiend. Hoe het zich ontwikkelt. Ook als we elkaar zien, de Marilyn en de Norma van ’88, dat vind ik een heel bijzonder moment. Heel poëtisch. Ik vind het ook geweldig hoe alles door elkaar loopt, het heden en het verleden. Het is ook zalig dat het zonder pauze is. 

Het moment dat we elkaar zien, de Marilyn en de Norma van ’88, vind ik een heel bijzonder moment. Heel poëtisch

De tweestemmigheid met Ann klinkt zeer goed.

Ja, zalig hé. Dat gebeurt regelmatig dat stemmen mooi blenden. Met Marleen Van Der Loo in Muerto vond ik het ook heel mooi. Je zoekt daar natuurlijk naar met z’n twee. Je hebt je eigen kleur, maar het moet mooi blenden. Dat is wat zoeken, maar lukt dan meestal wel. 

Met Michiel hebben jullie een jonkie naast jullie staan.

Ja, en wat voor één! Wat een talent. We hadden al samengespeeld in Marie-Antoinette, maar toen had ik nooit scènes met hem. Ook de trompet vind ik een absolute meerwaarde, dat brengt zoveel sfeer. I love it! 

Goodbye, Norma Jeane speelt vandaag zijn laatste voorstelling in het Antwerpse Fakkeltheater, maar gaat volgend seizoen op tournee. Voor meer informatie surf je naar www.judas.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier

Geef een reactie